Nieuws

VERSLA DE BERG VOOR DE MAARTENSCHOOL!


De St. Maartenschool in Ubbergen, een school voor speciaal onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke ofmeervoudige beperking en langdurig zieke kinderen in Ubbergen, moet bezuinigen. En niet een beetje ook. Door de invoering van passend onderwijs komt er jaarlijks maar liefst € 1,8 miljoen minder beschikbaar voor het bieden van de juiste combinatie van zorg en onderwijs voor de leerlingen. De Stichting Vrienden van de Maartenschool ziet daar als een berg tegenop en verzet zich hier tegen, onder andere door het organiseren van de MaartensChallenge.

 

Drie Cifla-bestuursleden poseren trots tijdens de Nijmegen Global Athletics met clubgenote Susan Krumins-Kuijken. Zij haalde met haar tijd van 15:21,15 op de 5000 meter de limiet voor deelname aan de Wereldkampioenschappen Atletiek in augustus 2017 in Londen. Ook Ciflaat Mike Foppen was succesvol op de NGA: hij haalde de limiet voor deelname aan de Europese Kampioenschappen voor atleten onder de 23 jaar, in juli 2017 in Bydgoszcz, Polen. Mike liep de 1500 meter in 3:42,86. Diverse Ciflaten liepen persoonlijke records. Zie voor alle uitslagen www.nijmegenglobalathletics.nl.  

Beste ciflaten,

Ook dit jaar doe ik weer mee met Team 30 van de Roparun. We starten op 3 juni in Hamburg en hopen op maandag 5 juni in Rotterdam aan te komen. Dat doen we met acht lopers, die steeds een korte afstand lopen. De fietsers, waar ik zelf ook deel van uit maak, begeleiden deze hardlopers.

‘Kijk papa, ik kan rennen!’

  Mogelijk gemaakt door                 
gehandicaptensport kl 2ehandszorghulpmiddelen kl gemeentebergendal kl

 

Racerunning bij CIFLA                                                       

Er gebeurt veel bij de Nijmeegse atletiekvereniging Cifla! Momenteel hebben we ongeveer 330 leden en zijn we druk bezig om een nieuwe, bijzondere activiteit te ontplooien: racerunning. Graag vestigen we uw aandacht op dit initiatief, dat het voor jongeren met een beperking mogelijk maakt om te lopen en rennen.

 

Over CIFLA

cifla zwart 77x80
 
Cifla is een samenstelling van de Latijnse woorden citius (snel) en flatus (wind). Snel als de wind, dat klinkt keurig, maar eigenlijk betekent het "snelle scheet". De naam is een mild protest tegen de destijds nogal formele en behoudzuchtige atletiekwereld

Partners

NeerlandiaHoutenVloeren kl

 

Sponsors Racerunning

gehandicaptensport kl

2ehandszorghulpmiddelen kl

gemeentebergendal kl