"Lange Haren"

Toen Cifla in 1977 werd opgericht door een groepje hardlopende vrienden met lange haren, waren er nauwelijks regels. Iedereen kende elkaar en het gezamenlijke doel was duidelijk: samen trainen, daardoor de prestaties verbeteren en vooral ook samen plezier hebben.
Anno 2015 telt Cifla bijna 400 leden. De onstuimige groei van de club, vooral in de afgelopen vier jaar, heeft natuurlijk consequenties voor de organisatie en het beleid. Maar is daarmee ook het karakter van het eigenzinnige Cifla veranderd?

 

"Voor Hardlopers"

Cifla presenteert zichzelf als “dé club voor hardlopers”. Het doel van de vereniging is het bevorderen van optimale hardloopprestaties in een ongedwongen sfeer. Vrij vertaald: wie bij Cifla loopt, is wel prestatiegericht, maar de focus ligt vooral op het verbeteren van je eigen tijden, niet op de onderlinge competitie. Presteren kan bij de club op elk niveau, maar er wordt op alle niveaus serieus getraind of je nu meedoet aan Nederlandse kampioenschappen of alleen voor je plezier loopt. Wel een kanttekening: voor absolute beginners is Cifla niet geschikt; die verwijzen we door naar andere Nijmeegse hardloopverenigingen.

 

"Trainen bij Cifla"

Om haar leden goed te begeleiden, investeert Cifla in de opleiding van trainers. Alle trainers werken met schema’s die gericht zijn op verbetering van conditie en snelheid, op looptechniek en op blessurepreventie. Er zijn trainingsgroepen op verschillende niveaus, die verschillende basistempo’s aanhouden. In principe kiest elke loper m/v zijn eigen trainingsgroep. Wisselen van groep kan altijd, ook incidenteel of bij terugkomst na een blessure. Op verzoek maakt een trainer een individueelschema voor een atleet om naar een speciaal doel toe te trainen.

CiflaDeClub

Eenmaal per jaar organiseert Cifla een trainingsweekend, waar tientallen leden aan kunnen deelnemen. Tijdens dit weekend worden diverse trainingsvormen aangeboden, vaak door externe trainers die gespecialiseerd zijn in een bepaald onderdeel van de loopsport.

 

"Van en voor leden"

Wat belangrijk is om te weten als je bij Cifla traint, is dat we een vereniging zijn. Een club van, voor en door leden. We zijn niet commercieel, we willen geen winst maken, we vragen een kostendekkende contributie voor een gezonde financiële huishouding.

 

"Vrijwilligers"

Het bestuur leidt de club in goede banen, maar Cifla kent geen ‘beleid van boven’. Eigen initiatieven zijn altijd mogelijk, mits ze de club niet schaden en toegankelijk zijn voor alle leden. Iedereen wordt geacht zijn/haar steentje bij te dragen aan het draaiend houden van de club. Zonder vrijwilligers geen Cifla. Activiteiten, zoals de clubkampioenschappen, wedstrijden of een oriëntatietocht, worden door leden onbetaald georganiseerd. Alleen de trainers ontvangen een onkostenvergoeding voor hun inzet.

 

"Info en zo"

Om een club te zijn waar alle leden zich thuis voelen, moet de onderlinge communicatie goed zijn. Daarvoor heeft Cifla een website en een facebookpagina. Persoonlijke communicatie verloopt via de trainers. Vragen kunnen rechtstreeks naar het bestuur worden verzonden via een e-mail naar secretariaat@cifla.nl 

 

Leden Cifla

Op 1 december 2015 telde Cifla in totaal 375 leden:
144 vrouwen en 231 mannen.
Jonger dan 35 jaar (junioren en senioren): 49 mannen en 36 vrouwen.
Ouder dan 35 jaar (masters): 182 mannen en 108 vrouwen.

Over CIFLA

Cifla is een samenstelling van de Latijnse woorden citius (snel) en flatus (wind). Snel als de wind, dat klinkt keurig, maar eigenlijk betekent het "snelle scheet". De naam is een mild protest tegen de destijds nogal formele en behoudzuchtige atletiekwereld
 
 

 

  • Postadres:
  • A.V. CIFLA
  • Marialaan 310
  • 6541  RR  NIJMEGEN