Wat is RaceRunning?
RaceRunning is ’rennen op een Race-Runner’. Een RaceRunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Gebruikers kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

Voor wie?
De RaceRunner is geschikt voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep kinderen en jongeren is dit één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen.
Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen. De RaceRunner blijkt voor deze doelgroep zeer geschikt
om de conditie te onderhouden en te verbeteren en bij een sportactiviteit in de buitenlucht te participeren. Atletiekvereniging Cifla heeft momenteel een trainingsgroepvoor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. In de toekomst wil Cifla ook een trainingsgroep voor volwassenen opzetten.

Wat gaan we doen?
Eerst kijken de trainers naar de afstelling van de Race-Runner zodat de deelnemer zich daar prettig op kan voortbewegen. Daarna volgen oefeningen om de motorische vaardigheden van de deelnemers te verbeteren. Vervolgens leren de jongeren behendig om-gaan met de RaceRunner. Al snel rijden de RaceRunning athleten enthousiast rondjes op de atletiekbaan Lekker sporten, precies zoals kinderen zonder beperking!

Waar, wanneer en door wie?
De trainingen vinden iedere zaterdag van 10.30-11.30 uur. plaats op de atletiekbaan Nijmegen gelegen aan de Heemraadstraat 3, 6525 TG Nijmegen. De trainingen worden aangeboden door gecertificeerde atletiektrainers die ruime ervaring hebben op het gebied van sporten met kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. AV Cifla heeft een aantal RaceRunners beschikbaar voor kinderen en jongeren zodat ze uitgebreid kennis kunnen maken met met deze sport.

Meer informatie of aanmelden?
Als blijkt dat uw kind na de proefperiode verder wil in de RaceRunning sport, dan kan hij of zij lid worden van Atletiekvereniging Cifla. Heeft u nog vragen of wilt u uw kind aanmelden? Maak een afspraak met:

Theo Terhaard, e-mail: racerunning@cifla.nl of secretariaat  Cifla, e-mail: secretariaat@cifla.nl

hoofd racerunning

 

 

Over CIFLA

Cifla is een samenstelling van de Latijnse woorden citius (snel) en flatus (wind). Snel als de wind, dat klinkt keurig, maar eigenlijk betekent het "snelle scheet". De naam is een mild protest tegen de destijds nogal formele en behoudzuchtige atletiekwereld
 
 

 

  • Postadres:
  • A.V. CIFLA
  • Marialaan 310
  • 6541  RR  NIJMEGEN