Cifla trainingstijden

 

Bij Cifla kun je op vier dagen in de week trainen. We bieden trainingen op de atletiekbaan, in het bos en op de weg. Sommige groepen krijgen aanvullende zaaltraining. 

Voor bos/weg trainingen is de vaste verzamelplek de tribune aan de boszijde van de Atletiekbaan Brakkenstein, tenzij anders vermeld

                                                                                                                                                      
Dinsdag**) 17:30 - 19:00 Hardlooptraining voor jongeren Robert Hoogland
  17.30 - 19.00 Talententeams ****) Martijn Venhuizen (Runningteam Simba), Joshua Mols
  18:45 - 20:15 Bos/wegtraining (soms Baantraining) Theo Veenhuis
  19:00 - 20:30 Bos/wegtraining Agnes Claessen
  20:00 - 21:30 Bos/wegtraining groep 1: (<43 min. op de 10) Theo Terhaard
  20:00 - 21:30 Bos/wegtraining groep 2: (43  - 48 min. op de 10) Hans Dickhout
  20:00 - 21:30 Bos/wegtraining  groep 3: (>49 - 60 min. op de 10) Leon Valk / Gerdie Houterman
Donderdag **) 17.30 - 19.00 Talententeams ****) Martijn Venhuizen (Runningteam Simba), Joshua Mols
  17:30 - 19:00 Hardlooptraining voor jongeren Mark Jillissen

 

18:45 - 20:15 Baantraining groep 1: Theo Veenhuis
  18:30 - 20.00 Baantraining groep 2: Theo Terhaard, Hans van Loon
  19:30 - 21:00 Bos/Weg training Joop Geurts. 
Zaterdag 10:00 - 11:30 Hardlooptraining voor jongeren Robert Hoogland
  10:30 - 11:30 Racerunners Theo Terhaard, Leon Valk, Maarten Verschuren, Rogier Pengel.
Zondag 10:00 - 11:30 Fartlek *) groep 1: Theo Terhaard. Invallers: Pieter Kuper, Henk Jeukens.
  Iedere 2e zondag van de maand trailruntraining op locatie. Zie trainingen actueel voor tijd en plaats. N.B Dit is een extra training naast de Fartlek ***) Hans Dickhout

 

 

   

*) Fartlek betekent "Vaartspel" en is een trainingsvorm tussen een duurloop en een interval training in. Op een luchtige manier wordt er gebruik gemaakt van de natuur waarin je loopt. Er wordt niet van een vast schema uitgegaan. De bosrijke omgeving van Nijmegen biedt een geweldige uitdaging voor de Fartlektrainer. Een Fartlektraining is van opzet zo, dat iedere loper zelf kan  bepalen hoe intensief de training gedaan wordt. Door de afwisseling draagt de Fartlek bij aan een goede balans in de trainingsbelasting.

**) Op dinsdag en donderdag zijn er niveaugroepen. Je kunt zelf je groep kiezen, de trainers kunnen je daarbij adviseren.

***) De trailruntrainingen op locatie zijn trainingen met het karakter van een duurloop die kan varieren in afstand tussen 12 en 15 km. Tijdens deze trainingen komen diverse aspecten van het trainrunnen aan de orde. Het klimmen en dalen, vaak over technisch moeilijke en smalle paadjes ( single tracks ). Voor deze trainingen zoeken we de geaccidenteerde gebieden rond Nijmegen op. Ze liggen in de regel iets buiten de vertrouwde  loopomgeving zodat je hiermee ook kennismaakt met bv. de Duivelsberg, het Nederrijkswoud, de bossen van Groesbeek en het gebied bij Plasmolen.
Realiseer je dat deze trainingen vaak zwaarder en ook langer zijn dan de fartlek.

****) Selectietraining, alleen voor geselecteerde atleten.

 
Bij het gebruik van de Atletiekbaan Brakkenstein geldt het Baanregelement, opgesteld door de gezamenlijke gebruikers
 
Alle trainingen beginnen vanaf de atletiekbaan Brakkenstein, Heemraadstraat 3, 6525 TG, Nijmegen, bij de tribune aan de boszijde van de Atletiekbaan. Als regel zijn er geen trainingen op Hemelvaartsdag, eerste en tweede kerstdag, evenals op dagen waarop er Cifla activiteiten plaatsvinden. In overleg kan de betrokken trainer hiervan afwijken. Trainingen gaan ook tijdens de vakantieperiodes door. Voor warming-up en cooling down kan worden aangesloten bij een groep waarvan de trainer aanwezig is. Op verzoek kan de eigen trainer voor trainingsschema’s zorgen. Voor algemene informatie over CIFLA trainingen kun je terecht bij: Theo Terhaard (024-3552138)
 
Trainen bij Cifla: uitgangspunten en huisregels
 
 Protocol bij calamiteiten tijdens trainingen
 
 Meer over trainen bij CIFLA
 
Ondersteuning Talentonwikkeling door Cifla
 

Het krachthonk op de atletiekbaan is ook voor leden van CIFLA toegankelijk. Download hier het document met uitgebreide  informatie over de lidmaatschapskosten, het verkrijgen van een pasje en de regels die van kracht zijn voor het gebruik van het krachthonk.

De pasjes voor het krachthonk zijn verkrijgbaar bij Brakkefort en Triavium tijdens de openingsuren (zie www.brakkefort.nl en www.triavium.nl).

Voorkoming ongewenst gedrag in de sport
 
Zowel de Atletiekunie als NOC*NSF stellen regels op die ongewenst gedrag in de sport moeten voorkómen. Cifla onderschrijft deze regels, zie onderstaande documenten.
 

Vertrouwenspersonen CIFLA (inloggen vereist)

Gedragsregels trainers en begeleiders

Protocol Sociaal Veilige Sportomgeving tbv SeksueleIntimidatie

 

 

 

 

Over CIFLA

Cifla is een samenstelling van de Latijnse woorden citius (snel) en flatus (wind). Snel als de wind, dat klinkt keurig, maar eigenlijk betekent het "snelle scheet". De naam is een mild protest tegen de destijds nogal formele en behoudzuchtige atletiekwereld
 
 

 

  • Postadres:
  • A.V. CIFLA
  • Marialaan 310
  • 6541  RR  NIJMEGEN